ქარტველი ხალხი უხსოვარი დროიდან მისდევს მეფუტკრეობას, რომლის პროდუკტებით მარტო მოსახლეობის მოთხოვნილებები კი არ კმაყოფილდება, არამედ ისინი ღვინოსთან, აბრეშუმთან,მატყლთან და სხვა პროდუკტებთან ერტად საზღვარგარეთაც გჰქონდა.
ისტორიული წყაროებიდან ცნობილია, რომ ჩვენი წინაპრები მეფუტკრეობას ჯერ კიდევ ჩვენს წელთაღრიცხვამდე მეოთხე საუკუნეში მისდევდნენ.
ასეთი ტრადივიების მქონე ქვეყანაში მეფუტკრეობამ თითქოს დაკარგა თავისი მნიშვნელობა, ალბათ, რომ არა ენთუზიასტების დაღალავი შრომა, ქართული ფუტკარი გადაშენდებოდა კიდეც. არადა ქართული მთის რუხი ფუტკარის განსაკუთრებული ღირსებები და ღთითკურთხეული ქვეყნის თაფლოვანი მცენარეების მრავალფეროვნება იმის გარანტიას იძლევა, რომ ეს დარგი განვავითაროთ და შევქმნატ ფუტკრის პროდუკტების სიუხვე, რომლითა სასარგებლო და სამკურნალო თვისებები ამოუწურავია ადამიანისათვის.
წიგნის ავტორები:
ვახტანგ თათქარიშვილი
გურამ თათქარიშვილი
მოუარე ფუტკარს და იმკურნალე მისი პროდუკტებით.
No comments:
Post a Comment